sâmbătă, 19 noiembrie 2011

DNA a desenat HARTA CORUPŢIEI din PDL. Primarii care dau explicaţii procurorilor

de Cristian ANDREI Postat la: 18.11.2011 20:22 Ultima actualizare: 18.11.2011 20:22
HARTA CORUPŢIEI din PDL desenată de DNA: douăsprezece nume în nouă judeţe în atenţia procurorilor
Conducerea democrat-liberalilor trebuie să gestioneze o problemă delicată după ce mai mulţi aleşi locali au fost cercetaţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, este ultimul ales local al PDL cercetat de procurorii DNA pentru fapte de corupţie. În acelaşi caz este cercetat şi prefectul judeţului, Ion Gonţea, un apropiat al familiei democrat-liberale, chiar dacă potrivit funcţiei el nu are afiliere politică. Faptele celor doi au fost disjunse din dosarul fostului şef al Comisiariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Ionel Spătaru, arestat pentru luare de mită. Tot în această lună, preşedintele CJ Maramureş, democrat-liberalul Mircea Man, a fost la DNA unde a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirile într-un nou dosar - complicitate la trafic de influenţă. Şeful CJ Maramureş nu este la primă întâlnire cu procurorii DNA, anul trecut, în luna noiembrie, el fiind pus sub învinuire într-un alt dosar pentru luare de mită.

Veteran în confruntarea cu procurorii este şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, care a fost trimis în judecată în 2007 tot pentru fapte de corupţie. Edilul a fost acuzat că a primit mită 111.550 de euro, prin supraevaluarea unui apartament dat la schimb.

Fostul democrat-liberal, Antonie Solomon, primarul Craiovei, a stat în arest în primăvara anului trecut după ce procurorii DNA fiind acuzat de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals. Dosarul a fost instrumentat de procurorii argeşeni, după arestarea omului de afaceri Cornel Penescu. Între timp, Solomon a anunţat că la alegerile din 2012 va candida pentru un nou mandat, însă din partea UNPR şi nu a PDL.

Singurul care a fost condamnat definitiv a fost primarul municipiului Râmnicu Vâlcea. Democrat-liberalul Mircia Gutău,alături de fostul viceprimar Nicolae Dicu, tot de la PDL, a fost condamnat în ianuarie 2010 la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită. În luna septembrie a acestui an, Gutău a fost eliberat condiţionat. Click pentru a mări


Tot pentru fapte de corupţie, mită în formă continuată, a fost reţinut şi primarul municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu. Procurorii DNA au descoperit că banii erau primiţi prin cabinetul de avocatură al edilului, prin încheierea de contracte fictive cu firmele care aveau contracte cu Primăria. Al doilea caz de corupţie a fost cel al vicepreşedintelui CJ Cluj, Radu Bica. Acesta a fost acuzat tot pentru luare de mită - 25.000 de euro. Apostu şi Bica au fost excluşi din PDL după ancheta procurorilor DNA.

Un alt nume greu din PDL aflat în atenţia procurorilor este cel al primarului Gheorghe Ştefan. Acesta a fost audiat în primăvara lui 2011 pentru a da explicaţii în legătură cu o tranzacţie legată de un teren.
Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte, are mai multe dosare instrumentate de DNA, în septembrie 2011 fiind cercetat într-un dosar sub acuzaţia de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, a fost şi el trimis în judecată pentru abuz în serviciu, deoarece nu şi-au respectat atribuţiile de serviciu privind reconstituirea dreptului la proprietate.
Citeşte şi Un nou scandal de corupţie la PDL: primarul Braşovului, George Scripcaru, cercetat de DNA pentru complicitate la luare de mită

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu