sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Sorin Apostu

Fabrica de bani Apostu: OMV, Carrefour, Dedeman şi Baumax o aveau pe soţia primarului din Cluj pe statul de plată

Autor: MEDIAFAX
18 noiembrie 2011 – 17:59sorin apostu
 Foto: Raul Stef / Intact Images 
Companiile care apar cu iniţiale în motivarea Curţii de Apel Cluj de arestare a lui Sorin Apostu şi care figurează ca şi clienţi ai cabinetului de avocatură al Monicăi Apostu, dar şi ai firmei de consultanţă a socrului primarului sunt OMV Petrom, Carrefour, Dedeman şi Baumax, spun surse judiciare.
Astfel, potrivit surselor judiciare citate, soţia edilului din Cluj-Napoca, Monica Apostu, ar fi primit bani de la OMV Petrom România, SC Carrefour, România, Dedeman şi Baumax, care au intrat pe piaţa clujeană şi care aveau nevoie de diverse autorizaţii şi avize de la Primăria Cluj-Napoca, atât prin cabinetul său de avocatură, cât şi prin intermediul firmei tatălui său.
În motivarea deciziei magistraţilor Curţii de Apel Cluj, care au dispus arestarea preventivă a primarului Sorin Apostu, procurorii DNA consideră "cel puţin bizar că marile societăţi care au intrat pe piaţa clujeană: O., C., B. şi D. au avut brusc nevoie "de consultanţă juridică" din partea soţiei primarului, învinuita Apostu Monica".
"Astfel, din fişa fiscală 394 depusă de învinuita Apostu Monica la organele fiscale rezultă că în perioada 2008-2011 aceasta a încasat sume de bani de la societăţile D. (societate care în cursul anului 2010 a obţinut de la Primăria municipiului Cluj-Napoca autorizaţia de construire, în acest an fiind inaugurat un mare complex comercial al acestei firme), V. C. SRL Galaţi (dezvoltator imobiliar care a obţinut de la Primăria municipiului Cluj- Napoca autorizaţii de construire) şi  A.C. (un alt dezvoltator imobiliar)", se arată în motivare.
De asemenea, în document se arată faptul că investigaţiile au relevat că utilizarea cabinetului de avocatură al Monicăi Apostu "a reprezentat o variantă nouă utilizată de inculpatul Apostu Sorin pentru mascarea folosului ilicit".
"Anterior, Sorin Apostu înfiinţase societatea comercială T., cu sediul la domiciliul său din Cluj-Napoca, având ca unic asociat pe numitul Stănescu Vasile, tatăl învinuitei Apostu Monica, societate la care învinuita avea calitatea de jurist. De remarcat este faptul că, potrivit datelor financiare comunicate de societate la organele fiscale, singurii clienţi ai firmei au fost societăţile O.P. România, SC C. România SA, M. F. P., firme care, în perioada 2008-2009, au virat, lunar, sume de bani în conturile societăţii T. Aceste plăţi, totalizând 200.000 de lei, au coincis calendaristic cu perioada în care au intrat pe piaţa clujeană O., cu înfiinţarea a patru staţii de vânzare carburanţi, iar C., cu deschiderea primului hipermarket, pentru care au fost necesare eliberarea de avize şi autorizaţii din partea Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Toate aceste relaţii vin să întărească suspiciunile de corupţie care există în ce priveşte modul de exercitare a funcţiei de către inculpatul Apostu Sorin, fiind cel puţin bizar că marile societăţi care au intrat pe piaţa clujeană, O., C., D şi B. au avut brusc nevoie "de consultanţă juridică" din partea soţiei primarului, învinuita Apostu Monica", se arată în motivare.
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.
Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.
Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu